ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resumen Por Capitulos


Enviado por   •  20 de Octubre de 2013  •  3.360 Palabras (14 Páginas)  •  546 Visitas

Página 1 de 14

I è La narració comença el dia que la protagonista coneix Quimet, el seu futur marit, a la Plaça del Diamant (plaça del barri de Gràcia a Barcelona), el qual li cambia el nom de Natàlia pel de Colometa, després de que ballessin amb l’orquestra i després la Colometa va arrencar a córrer fins a casa seva perquè sentia vergonya. Recorda constanment la seva mare morta i el seu pare novament casat.

II è Havien quedat al Parc Güell per primera vegada, i mentre Colometa esperava, un noi atrevit des d’una finestra va demanar-li sexe però ella va continuar esperant en Quimet, el qual va tardar una hora, i va ser una cita misteriosa en la qual ell parlava dels plans de futur que tindrien i els drets de l’home sobre la dona. Després la va besar i va dir un parell de cops “pobra Maria”. Colometa acabava de tallar amb el seu promès Pere i sentia pena perquè l’havia enfonsat.

III è El capítol comença amb una baralla que té la parella perquè en Quimet la obliga a no treballar més per a aquell pastisser, ja que segons ell, la mira amb altres ulls. Després Quimet li presenta la seva mare, que queda fascinada amb la novia del seu fill. En Cintet, amic d’en Quimet, els informa de l’existència d’un pis sota terrat que incloïa el terrat, i aquest tot emocionat el desitja sense abans haver-lo vist.

IV è L’Enriqueta, una venedora ambulant del barri i confident de Colometa li diu que fa bé casant-se amb en Quimet i no pas amb en Pere. Quan veuen el pis en Quimet decideix la seva decoració i també canviar la cuina, així que l’enderroquen i tots plegats; en Cintet, en Mateu i la parella, treuen el paper de les parets del pis. En Quimet posa a prova a Colometa dient-li que l’ha vist passejar amb en Pere, quan és mentida.

Vè És el dia de rams i tot el poble surt a beneïr el seu. Després van a dinar a casa la mare d’en Quimet, on aquest no para de queixar-se perque el menjar no porta sal. El diumenge següent van a dinar a casa la Colometa amb el seu pare i la seva dona i després van a rascar paper al seu projecte de pis. Quan van empaperar el menjadors els hi va sortir una taca, i tan el propietari antic del pis i el veí del costat no volien saber res.VIè En Quimet porta a la seva promesa al mossèn Joan per decidir com anirà la cerimònia. En Quimet vol que sigui curta, com abans acabi, millor. Però el mossèn diu que aquestes coses s’han de fer lentament, perque amb el casament es decideix amb qui passar la resta de la teva vida. I es van ajuntar una bona colla a l’església, i al sortir van anar a fer-se fotos al fotògraf i després el dinar i el ball, on Colometa mostrava una gran alegria per aquell dia, en canvi, en Quimet no mostrava cap sentiment amorós.

VIIè després de dos mesos de casats, ja tenien el pis llest. En Quimet li feia la “broma” a la seva dona de dur-la a sota del llit i saltar-hi a sobre. Quan anaven a casa de la seva mare, aquesta feia la mateixa pregunta sempre insinuant si estava embarassada i se la va endur a l’habitació per comprobar-ho però veié que no. Els diumenges, segons en Quimet, eren els dies de fer un nen.

VIIIè En Quimet, amb els seus aires de bon fuster, fa una cadira només per homes; és a dir, només s’hi pot asseure ell. A la senyora Enruiqueta li agués agradat que Colometa li expliqués la seva nit de nuvis amb detall, però més que una nit, va ser una setmana sencera tancats a l’habitació i per ella fer un nen els diumenges és fer-se mal a si mateixa.

IXè En Quimet es deixa la clau de la porta d’entrada del pis i després no poden entrar i acusa a Colometa d’haver-la perdut. Es pasa tot l’hivern queixant-se del mal de cama, però es veu que aquest dolor només es presenta a la nit, quan la Colometa l’ha de cuidar. Aquesta, un dia passejant i mirant les flors de la rambla, es troba en Pere, el noi que va deixar per casar-se amb en Quimet, i va notar que Colometa duia una gran pena dins, al igual que ell que es sentia sol.

Xè La Colometa està embarassada i sent com si l’haguéssin buidat a ella i omplert d’alguna cosa. Va parlar amb la senyora Enriqueta dels desigs d’àpats que et vénen ganes de menjar i el seu pare ja havia posat els noms per si era nen o nena, però en Quimet va dir que no, que el nom del fill el posava el pare d’aquest. I anàvem a la platja amb la moto perquè li convenia aire lliure i banys de mar. En Quimet no parava de queixar-se de malsons i de mal de cama, quan la que patia de veritat era la dona embarassada.

XIè Colometa té contraccions i ja és la hora del part, en el qual a l’hospital, de fer tanta força per parir el nen trenca la columna del llit i hi ha rumors de que el volia escanyar i de que son uns mals pares perquè deixen al nen sol i tancat en una habitació perquè no para de plorar. De pesar 4 quilos al néixer pasa a pesar 2 i mig perquè no vol mamar i s’està desnutrint. La Julieta va a veure a la Colometa i la consola perquè quan neix el nen la mare quasi bé no existeix.

XIIè La Colometa moltes tardes anava a passejar amb el nen, que es deia Antoni, a coll a veure les nines. Un dia el colom ferit i l’embut van ser dues coses que van entrar gairebé juntes a la casa. Com que volien fer-li un colomar, el van aparellar amb un altre colom. Els hi van dir Café i Maringa. Però només feien ous, i no petits, i la gent deia que els hi havia de donar de menjar ortigues.

XIIIè Van fer el colomar a la golfa i Colometa el va pintar de blau. En Quimet va portar una nova parella de coloms monja, els quals s’hi van acabar adaptant i més tard va portar una parella de cua de gall d’indi.

XIVè Es comença descrivint la plaça del mercat. Va venir un aire fresc al poble per la proclamació de la República, però els mals de caps de Colometa augmenten. En Mateu cada vegada està més enamorat i feliç amb la seva dona. En Cintet decideix obrir les finestres de la golfa perquè els coloms no estaven per a viure reixats i en Quimet temia que no tornessin, però no va ser així, doncs a partir d’aquell moment Colometa no podia estendre la roba al terrat perquè l’empastifaven.

XVè En Quimet duia al nen, amb pocs mesos, a fer voltes en moto perquè deia que seria bo per ell. Després d’un any i mig del primer embaràs, va venir el segon, el qual va fer que ho passés malament. Va sortir nena i l’anomenà Rita. El nen agafà molts gelos d’aquesta, imitava al seu pare i es portava malament,

XVIè En Quimet sentia angúnia després de dinar i el van diagnosticar un cuc solitari que està a l’intestí, de llargària d’alguns metres que pot infectar-se depenent el que mengis. Quan va cagar el cuc el van guardar en un pot de vidre i sempre parlava del mateix. El nen el va treure del pot i jugant li va posar a la nena.

XVIIè El treball a Quimet no li va força bé i falten

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (17.7 Kb)  
Leer 13 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com