ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Recursos Humans


Enviado por   •  29 de Noviembre de 2013  •  955 Palabras (4 Páginas)  •  237 Visitas

Página 1 de 4

El que aparenta ser la història d'un noi acabat de sortir de la universitat que començarà les seves pràctiques com a becari en una fàbrica es converteix al llarg d'aquesta pel • lícula en un recorregut detallat de les noves formes d'organització del treball i les repercussions personals i familiars que tenen .

Franck ha tornat al seu poble després de realitzar estudis universitaris a París i s'enfronta al repte de realitzar les seves pràctiques a la fàbrica on el seu pare ha treballat per més de 30 anys just en el moment en què la nova normativa de les 35 hores setmanals ha entrat en vigor . El protagonista creu que la mesura ajudarà a aconseguir un veritable progrés social , permetent als treballadors disposar de més temps d'oci , augmentant la productivitat i assumint responsabilitats que abans no tenien però que redundarà en beneficis per a tothom.

Els directius de l'empresa no estan molt d'acord que la mesura sigui positiva per a tots , estan obstinats a canviar el model d'organització laboral . Han passat a convertir-se en una empresa amb producció flexible , depenent de contractes i comandes específiques , organitzant als treballadors segons la demanda i sobretot incorporant la mecanització del treball i establint relacions individuals , reduint la negociació col • lectiva .

A més d'abordar l'organització del treball , la pel•lícula atorga una especial atenció a la percepció que sobre aquest s'ha segons l'edat , la idea del paper a exercir segons la posició i la jerarquia que cada un té .

A l'inici de la pel • lícula , el pare de Franck fa algunes recomanacions al seu fill . Entre altres coses li fa saber que no ha de mostrar-se molt superb davant els caps i tampoc donar confiança als altres treballadors . "Si et tenen molta confiança no et respectaran" , diu .

Un altre passatge del film en què es marquen les diferències que hi ha entre empleats i patró és en la reunió amb els sindicats per negociar la jornada setmanal de 35 hores . Els sindicats es mostren a la defensiva de qualsevol canvi en l'organització del treball , han viscut l'experiència dels acomiadaments i no cedeixen res a canvi de la reorganització . El patró insisteix en la necessitat dels canvis , en el cost que implicarà i que la decisió d'acomiadar persones és en benefici de l'empresa , per aconseguir la seva supervivència .

Enmig de les dues posicions es troba Franck , que ha començat a percebre el rebuig dels seus amics i alguns empleats de la fàbrica , ara ho veuen com a part del grup directiu i com una amenaça als seus llocs de treball mentre ell pensa en fer alguna cosa per que els interessos dels treballadors també tinguin en compte .

El protagonista intenta mitjançant una enquesta conèixer l'opinió dels treballadors sobre la implementació de la jornada de 35 hores a la feina

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com