ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Com fer la planificació estratègica de recursos humans?


Enviado por   •  1 de Enero de 2022  •  Trabajos  •  2.594 Palabras (11 Páginas)  •  152 Visitas

Página 1 de 11

Repte 3 - Com fer la planificació estratègica de recursos humans?

REPTE 3

Como fer la planificació estratègica de recursos humans?

  1. Presentació

Són encara moltes les organitzacions que, en prendre decisions en temes relacionats amb el desenvolupament de la seva activitat, no tenen en consideració aspectes interns tan rellevants com els recursos humans. Però per fer front als desafiaments competitius i convertir-los en oportunitats de negoci, cal, primer, analitzar si les decisions estratègiques compten o no amb prou suport dels recursos humans i la forma en què aquests es gestionen; i, segon, dissenyar, adaptar i implementar sistemes que ajudin les persones treballadores a dur a terme les accions estratègiques decidides. Tot això té lloc en la planificació estratègica de recursos humans. El repte, ara, és aprendre a fer aquesta planificació.

Per a aconseguir-ho, tornareu a analitzar l'empresa Laboratoris Gebro Pharma a partir de l'entrevista amb la seva Directora de Recursos Humans i Comunicació, Isabel Salas, i recomanareu possibles millores en el seu procés de planificació estratègica de recursos humans.

Així mateix, assumireu el rol de la nova  Direcció de Persones d'una empresa (AUMA) per definir la planificació estratègica de recursos humans de la manera més adequada per al context en el qual es troba l'organització.

  1. Competències, resultats d’aprenentatge i recursos

Competències

Resultats d’aprenentatge

Recursos recomanats (a l’aula, si no es proporciona el vincle)

Establir l'estratègia de recursos humans d'acord amb l'orientació estratègica general de l'empresa, i diagnosticar i avaluar l'impacte de les intervencions en els recursos humans sobre els resultats organitzacionals.

Comprendre el procés de la planificació estratègica de recursos humans.

Proposar els elements essencials de la planificació estratègica de recursos humans per a una organització, de manera que hi hagi coherència amb l'estratègia organitzativa i entre els diferents processos de recursos humans (selecció, formació i desenvolupament, retribució, etc.).

Bàsics:

  • Mòdul “La planificació dels recursos humans com a eina estratègica”.
  • Guia d'Estudi, seccions 1.3.1 i 3.

Complementaris:

  • A guide to strategic workforce planning.
  • Workforce planning that really is strategic.
  • “Planning and action”. Learning and development.
  • El quadre de comandament i la gestió estratègica de recursos humans.
  • La direcció de persones basades en evidències. Què és, per què importa, com implementar-la?

Desenvolupar el pensament crític i reflexiu, fonamentat en el coneixement acadèmic i en el coneixement aplicat en la pràctica professional.        

Analitzar el procés de planificació estratègica de recursos humans d'una organització i detectar els seus punts forts i possibilitats de millora.

Bàsics:

  • Mòdul “La planificació dels recursos humans com a eina estratègica”.
  • Guia d'Estudi, secció 3

Complementaris:

  • A Guide to Strategic Workforce Planning.
  • Workforce Planning That Really Is Strategic.

  1. Enunciat

  1. 1. Laboratoris Gebro Pharma

En aquesta activitat, partirem del mateix cas pràctic real que vau analitzar en el Repte 1: l'empresa Laboratoris Gebro Pharma, del sector de la distribució farmacèutica i sanitària. Teniu en la secció de recursos de l'aula un podcast amb la segona part de l'entrevista amb Isabel Salas, Directora de Recursos Humans i Comunicació.

L'entrevista ofereix molta informació sobre la companyia i sobre la forma en la qual es realitza la planificació dels recursos humans. Us demanem, en primer lloc, que l'escolteu amb atenció, després d'haver llegit els materials didàctics que acompanyin a aquesta activitat. Després, responeu a les següents preguntes:

1.        La planificació de recursos humans exigeix una anàlisi tant interna com externa.

a.        Quins elements de l'entorn i de la pròpia empresa esmenta Isabel Salas que es tenen en compte en la seva planificació? Sobre quins aspectes del pla estratègic influeixen aquests inputs? Justifiqueu la resposta.

b.        Quins elements no esmenta, que creieu que són també rellevants per a l'anàlisi estratègica de recursos humans en aquest cas? Justifiqueu la resposta.

2.        Isabel Salas explica la importància de posar focus en el desenvolupament de la cultura corporativa.

a.        Com aconsegueix Laboratoris Gebro Pharma alinear la seva estratègia de negoci amb el seu model de cultura corporativa? Justifiqueu la resposta.

3.        La planificació de recursos humans persegueix una sèrie de fins assenyalats en la secció 2.2. del material didàctic “La planificació dels recursos humans com a eina estratègica”.

a.        Quins d'aquests fins apareixen en l'entrevista i com s'aconsegueixen en Laboratoris Gebro Pharma?

4.        Valoreu, en conjunt, el procés de planificació estratègica de recursos humans en els Laboratoris Gebro Pharma. Quins són els seus punts forts i en què creieu que podria millorar?

  1. 2. Procés de planificació estratègica de recursos humans

Suposa que has ocupat recentment el càrrec de Direcció de Persones en l'empresa AUMA, les característiques de la qual es descriuen a continuación. Sobre la base de les lectures i recursos d'aprenentatge al teu abast, realitza una proposta esquemàtica de planificació estratègica de recursos humans per a AUMA, alineada amb el context de l'organització, les seves característiques i objectius. Explica el raonament de les teves principals decisions.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (17.1 Kb)   pdf (113 Kb)   docx (27.7 Kb)  
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com