ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL SISTEMA DE PRODUCCIÓ EN L’EMPRESA. CLASSES DE PROCESSOS PRODUCTIUS. LA PRODUCTIVITAT I LA SEVA MESURA. LA MILLORA DE LA PRODUCTIVITAT A CURT, MITJÀ I LLT. PRODUCTIVITAT I QUALITAT


Enviado por   •  25 de Septiembre de 2022  •  Resúmenes  •  2.235 Palabras (9 Páginas)  •  76 Visitas

Página 1 de 9

T.42 EL SISTEMA DE PRODUCCIÓ EN L’EMPRESA. CLASSES DE PROCESSOS PRODUCTIUS. LA PRODUCTIVITAT I LA SEVA MESURA. LA MILLORA DE LA PRODUCTIVITAT A CURT, MITJÀ I LL/T. PRODUCTIVITAT I QUALITAT

1. INTRODUCCIÓ

2. EL SISTEMA DE PRODUCCIÓ EN L’EMPRESA

2.1. SITUACIÓ ACTUAL

2.2. REDUCCIÓ DE COSTOS I INCREMENT DE L’EFICIÈNCIA

2.2.1. ECONOMIES I DESECONOMIES D’ESCALA

2.3. CARACTERÍSTIQUES DE LA FUNCIÓ DE PRODUCCIÓ

2.4. ELEMENTS DEL SISTEMA PRODUCTIU

3. CLASSES DEL PROCÉS PRODUCTIU

3.1. SEGONS EL GRAU INTENSITAT TREBALL, SEGONS LA EXTENCIÓ TEMPORAL DEL PROCÉS, SEGONS LA GAMMA I LA FORMA D’OBTENIR EL PRODUCTE, SEGONS LA FLEXIBILITAT DEL PORCÉS, SEGONS LA NATURALESSA I TIPUS D’ACTIVITAT

4. LA PRODUCTIVITAT I LA SEVA MESURA

4.1. CONCEPTE I GENERALITATS

5. LA MILLORA DE LA PRODUCTIVITAT A CURT, MITJÀ I LL/T

5.1. FACTORS QUE INCIDEIXEN EN LA PRODUCTIVITAT I QUALITAT

5.2. PRODUCTIVITAT I QUALITAT

6. CONTEXTUALITZACIÓ A L’AULA

7. BIBLIOGRAFIA

8. CONCLUSIÓ

  1. INTRODUCCIÓ

L’empresa és l’organització que gaudeix d’una certa estructura racional per a dur a terme uns objectius i finalitats concrets, desenvolupa una activitat econòmica a través d’uns processos de producció i transformació o prestació de serveis amb posterior comercialització dels mateixos per a satisfer les necessitats humanes. Aquest procés es realitza a través de diferents.

Així doncs, l’activitat econòmica, és el conjunt d’activitats destinades a satisfer les necessitats humanes realitzades a través de materials i béns susceptibles d’usos alternatius.

  1. EL SISTEMA DE PRODUCCIÓ DE L’EMPRESA

És defineix com aquell procés realitzat per l’activitat econòmica a través del qual entren un inputs que es transformen/alteren per a convertir-se en producte final per a la seva posterior comercialització, Aquest procés atorga valor afegit al producte final, crea riquesa ja que afegeix el valor a les Matèries primes i tots els components adquirits. Procés de transformació:

-Fluxos: corrent d’informació.

-Tasca: acció que realitza treballador o màquina

-Emmagatzematge: no afecta a cap tasca i el bé no es mou, normalment es diposita l’output final. En relació a aquest últim, té quatre bases fonamentals: cost, qualitat, temps d’entrega i flexibilitat.

2.1. SITUACIÓ ACTUAL

Donat el mercat i context actual resulta de vital importància aquest procés, amb l’objectiu d’obtenir de reduir costos per tal d’aconseguir millor benefici, la qual cosa podria provocar un avantatge competitiu respecte la resta de competidors en el mercat. Ara bé, les empreses en aquest procés productiu hauran de tenir en consideració una producció responsable i respectuosa amb el medi ambient per tal de no degradar-lo. La llei de Malthus ens indicava que el creixement de població era geomètric en comparació amb el creixement de l’alimentació, la qual cosa provoca que el consum de la població sigui molt més elevat que la capacitat de reproduir les matèries primes la terra. En dècades anteriors el créixer sense precedents era positiu i tots els països (tant els desenvolupats com els desenvolupats) volien produir cada vegada més sense pensar en les conseqüències que això podria comportar al medi ambient. Actualment cada vegada més les empreses pensen en focalitzar la seva producció sostenible sense degradar el medi ambient.

  1. REDUCCIÓ DE COSTOS I INCREMENT D’EFICIÈNCIA

Donat el mercat actual i grau de rivalitat entre les diferents empreses. És important estudiar tots els costos de la companyia necessaris per obtenir l’output final amb la finalitat de reduir-los el màxim possible garantint això si la qualitat i atributs assignats al producte final. Una reducció dels costos permetrà a les companyies obtenir major eficiència i podran competir amb la resta en el mercat tenint major poder de decisió, fins i tot poder arribar a establir un nou preu de venda més atractiu per als consumidors la qual cosa incrementaria vendes i milloraria el benefici final: per poder prendre aquesta decisió s’hauria però de tenir en consideració el grau d’elasticitat del preu demanda (grau de sensibilització dels consumidors davant del canvi d’un canvi en el preu) en base al tipus de bé que es produeixi (bé normal, substitutiu, complementari o de luxe).

2.2.1. ECONOMIES I DESECONOMIES D’ESCALA

Hi ha una relació molt estreta entre factor productiu i costos.

La possibilitat de que l’empresa pugui alterar les quantitats utilitzades de tots els seus factors.

-Rendiments constants a escala. L’increment dels factors productiu és igual a l’increment de la producció en la mateixa proporció.

-Rendiment creixent a escala. L’increment dels factors productius és inferior a l’increment de la producció. Per lo tant l’increment de la producció és major proporcionalment que a l’increment dels factors productius.

-Rendiment decreixent a escala. L’increment dels factors productius és major a l’increment de la producció.

2.3. CARACTERÍSTIQUES DE LA FUNCIÓ DE PRODUCCIÓ

El sistema en el que es mou l’empresa  és un sistema obert i té dos tipus d’entorn: un entorn general on es té en consideració tot lo que envolta a l’empresa i un entorn específic on es té en consideració l’estructura interna de l’empresa i a resta de departaments un sistema, on es preveuen unes missions, objectius i valors, on es necessita d’informació i retroalimentació per tal de poder desenvolupar les funcions actuals.

2.4. ELEMENTS DEL SISTEMA PRODUCTIU

Els diferents elements que intervenen en un sistema productiu són: la localització de la planta, el sistema productiu que desenvolupa (economies d’escala, volums de mercat, flexibilitat en les instal·lacions, possibilitats financeres), selecció del procés de producció i tecnologia a utilitzar (llicències de fabricació, contractes de fabricació, assistència tècnica), infraestructura de serveis (manteniment, control de qualitat, sistema d’informació), personal necessari per sistema.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (15.4 Kb)   pdf (96.7 Kb)   docx (14.2 Kb)  
Leer 8 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com