ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Analisi Estancia Escolar


Enviado por   •  13 de Diciembre de 2013  •  5.466 Palabras (22 Páginas)  •  279 Visitas

Página 1 de 22

ÌNDEX

1. Introducció.................................................................................................pàg. 2

2. Descripció del grup classe.........................................................................pàg. 3

3. Què fan els alumnes?.................................................................................pàg. 6

4. Com funciona el centre.............................................................................pàg. 13

4.1 Horari del centre.................................................................................pàg. 13

4.2 Rutines que es repeteixen cada dia....................................................pàg. 14

4.3 Horari dels mestres.............................................................................pàg. 15

4.4 Nombre de mestres que intervenen en el grup.................................pàg. 17

4.5 Anàlisi de l’horari setmanal...............................................................pàg. 18

4.6 Suport a l’aula o fora..........................................................................pàg. 19

4.7 Esbarjo.................................................................................................pàg. 19

4.7.1 Què fan els mestres durant l’esbarjo?..................................pàg. 19

5. Reflexió......................................................................................................pàg. 20

El funcionament quotidià de l’aula i del centre

1. Introducció

L’escola Aloc, és un centre públic d’ensenyament infantil i primari del municipi de Pineda de Mar (Barcelona), que es troba ubicada al carrer Sant Jordi.

Aquesta escola, es bastant recent ja que va ser inaugurada el quinze de setembre del curs 2008-2009.

A la inauguració hi van assistir l’anterior President de la Generalitat, José Montilla i el l’antic Conseller d’educació, Ernest Maragall. Els van acompanyar la delegada del Govern a la Generalitat. Carme San Miguel, i el director dels serveis territorials d’Educació del Maresme-Vallès Oriental, Josep María Fernàndez.

L´ Aloc té una superfície de 5200m2, disposa de 375 places escolars (des de P3 fins a 6èrt de primària), hi treballen trenta quatre mestres i una tècnica d’educació infantil, disposa d’un gran menjador i d’un gimnàs.

La construcció del centre es va iniciar el novembre de 2007, és a dir, que es va construir amb un temps de nou mesos.

La finalitat de l’escola és proporcionar a tots els nens i les nenes una formació comuna que possibiliti el desenvolupament de les capacitats individuals motrius, d'equilibri personal, de relació i d'actuació social amb l'adquisició dels elements bàsics culturals, els aprenentatges relatius a l'expressió oral, a la lectura, a l'escriptura i al càlcul aritmètic. Alhora, es pretén que desenvolupin les seves capacitats individuals i es formin com a persones.

2. Descripció del grup classe

El grup de classe on he realitzat les pràctiques ha sigut tercer de primària (3rA), el qual està format per vint i un alumnes d’entre vuit i nou anys.

Durant l’actual curs, 2012-13, el projecte de l’escola Aloc és l’hort. Per aquesta raó cada grup ha adoptat el nom d’una hortalissa. A tercer A, són la classe de la col llombarda i per tant, seran els encarregats de plantar la llavor a l’hort de l’escola.

Tots els nens i nenes del grup són nascuts a Catalunya, tot i que hi ha sis alumnes amb pares de procedència estrangera (República Txeca, Marroc, Equador, Bolívia, Mali i Rússia).

A l’aula no hi ha cap alumne que presenti nee, però si que trobem un petit grup de nens (quatre) que presenten més dificultats per seguir el ritme de la classe i, per aquest motiu, reben un reforç complementari fora de l’aula amb un altre mestre/a per poder assolir el mateix ritme que la resta del grup.

El reforç està vinculat a les àrees de llengua catalana i matemàtiques i es duu a terme tres cops a la setmana en horari matinal (Dimecres,Dijous i Divendres de 9:00 a 10:45h) amb la mestra d’angles i la tutora de 3rB.

La distribució dels alumnes dins de l’aula es fa en funció dels coneixements i dificultats que presenten els nens/es, és a dir, la mestra distribueix als alumnes de manera que es puguin ajudar entre ells i així compensin les seves dificultats.

El clima de classe no acaba de ser el desitjat pels mestres que treballen amb el grup de 3rA. Es podria dir que és un grup d’alumnes molt potent ja que són molt actius i moguts. Tot i que són molt participatius i tenen molta motivació per aprendre, el seu comportament dificulta el desenvolupament de les sessions. Els aspectes que dificulten les classes són:

- És un grup que parla contínuament i això provoca que els alumnes no parin atenció a les explicacions del mestre/a i, per tant aquest/a, es veu obligat/ada a repetir de forma reiterada les mateixes paraules, ja que els nens/es no l’escolten.

- Els alumnes són molt espontanis i sempre volen exposar la seva opinió sense haver d’esperar.

- No respecten els torns de paraula i, per tant, interrompen les explicacions tant dels mestres com dels seus companys.

- És un grup molt competitiu i això provoca baralles i faltes de respecte entre ells.

- No hi ha una bona relació entre els alumnes, ja que no veuen més enllà de ells mateixos. Per això els hi costa molt ajudar-se i col•laborar entre ells.

- No presenten empatia, ja que són molt individualistes i no entenen que hi hagi altres companys que puguin tindre dificultats. És per aquesta raó,que els alumnes es falten el respecte entre ells amb rialles, insults, crits,burles,etc.

- No utilitzen el diàleg per solucionar problemes sinó que recorren als insults, baralles,etc.

Dins d’aquest context, els mestres tenen grans dificultats per poder desenvolupar amb continuïtat la classe, ja que degut als aspectes esmentats es perd molt de temps per reorganitzar al grup i, per tant, no es poden dur a terme les sessions tal i com s’havien planificat.

S’hauria de dir que a classe, hi ha establertes unes normes i unes sancions per una millor convivència tant a nivell d’aula com de centre. Algunes d’elles són: atendre a classe, aixecar la mà per parlar, escoltar als companys i al professor quan parlen,etc. Doncs tot i coneixent-les, el grup no les compleix.

Les decisions que es prenen per millorar el clima de l’aula sempre han

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (37 Kb)  
Leer 21 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com