ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Actividad Fisica Y La Tercera Edad


Enviado por   •  11 de Mayo de 2014  •  2.629 Palabras (11 Páginas)  •  260 Visitas

Página 1 de 11

1. Índex

1. Índex.....................................................................................................................1

2. Introducció...........................................................................................................2

3. Desenvolupament.................................................................................................3

3.1. Importància de l’activitat física en la 3a edat.......................................3

3.2. Prevenció dels efectes de l’envelliment..................................................3

3.2.1. Activitats aeròbiques.........................................................................4

3.2.2. Entrenament de la força muscular...................................................4

3.2.3. Hidrogimnasia....................................................................................4

3.3. Efectes beneficiosos de l’activitat física en la 3a edat...........................5

3.3.1. Efectes antropomètrics i neuromusculars.......................................5

3.3.2. Efectes metabòlics..............................................................................5

3.3.3. Efectes psicològics..............................................................................5

3.3.4. Prevenció de les caigudes..................................................................5

3.4. Fisioteràpia geriàtrica.............................................................................6

3.5. El sedentarisme en la 3a edat..................................................................7

3.6. Malalties associades a la inactivitat física en la 3a edat.......................9

3.6.1. Malalties cardiovasculars..................................................................9

3.6.2. Osteoporosis.......................................................................................9

3.6.3. Atrofia muscular progressiva.........................................................10

3.6.4. Obesitat.............................................................................................10

4. Conclusió............................................................................................................11

5. Bibliografia.........................................................................................................12

2. Introducció

L’envelliment comporta una sèrie de pèrdues en les capacitats funcionals produïdes, entre altres coses, per la falta d’activitat física. Però aquest procés d’envelliment es pot “retardar” amb una bona alimentació, un descans adequat, mantenint-se aïllat del tabac i de l’alcohol, o d’altres factors que perjudiquin la salut, i sobretot, mantenint una activitat física adequada.

Entre les conseqüències de la major edat, es troben l’aparició de canvis estructurals i la disminució de les funcions fisiològiques però, com ja he dit abans, aquests efectes es poden retardar. De manera que, la força muscular d’una persona que ha realitzat activitat física durant tota la seva vida disminuirà menys que la d’una persona sedentària. Una activitat física vigorosa, practicada amb regularitat, millora la salut en persones de qualsevol edat i a més, disminueix el risc de patir malalties cardíaques. Les activitats esportives també milloren l’estat d’ànim, disminueixen la depressió i l’ansietat, augmenten els beneficis socials, cosa que és molt important per a les persones majors que solen sentir-se soles.

Actualment, es realitzen molts estudis sobre els efectes de la pràctica esportiva en les persones d’una certa edat i en tots es mostra que aquesta pràctica esportiva, ajuda a mantenir cos i esperit joves.

Així doncs, veiem que l’activitat física és essencial en les persones de la tercera edat, però aquesta no té sentit si es realitza de forma aleatòria i incontrolada, és a dir, sempre s’ha de realitzar amb el consell i la valoració d’un metge per estar segurs que la persona pot realitzar aquesta preparació. Això és degut a què cada persona major té les seves característiques pròpies, tot i que no és difícil realitzar una valoració de la seva condició física.

3. Desenvolupament

3.1. Importància de l’activitat física en la 3a edat

Resulta comú pensar que la tercera edat és sinònim d’incapacitat però la realitat és altre, en aquesta etapa és necessari mantenir una vida activa per tenir un bon envelliment, tot i que els canvis físics impedeixin mantenir el ritme habitual de vida que es tenia.

L’organisme, en arribar als 60 anys, comença a mostrar canvis, com per exemple, problemes d’irrigació sanguínia, musculars i d’ossos. La irrigació sanguínia provoca disminució de la capacitat respiratòria i del ritme cardíac, augment de la pressió arterial, disminució del volum i de la força dels músculs i dels ossos.

L’escassetat d’exercici i la suspensió d’activitats que exigeixen treball muscular contribueixen a la pèrdua de massa muscular en una mitjana d’un 15% per dècada després dels 50 anys, i un 30% a partir dels 70 anys. Aquest fet té com a conseqüència la presència de patologies com la osteoporosis i l’atrofia muscular, que comporten una tendència a lesions tant en homes com dones.

El sedentarisme provoca debilitament físic al cos i, a més, també influeix greument en l’estat d’ànim i l’autoestima, ja que l’incapacitat de tenir l’autonomia per realitzar les feines bàsiques fa que se sentin com una càrrega per a la família.

L’activitat física junt amb l’alimentació constitueixen els dos elements claus que defineixen l’esperança de vida de les persones. I, per altra banda, la inactivitat física i mental es transformen en els factors de risc més importants.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (20 Kb)  
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com