ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Actividades Historia Tema 2


Enviado por   •  12 de Noviembre de 2014  •  881 Palabras (4 Páginas)  •  566 Visitas

Página 1 de 4

ACTIVITATS HISTÒRIA TEMA 2

Pàgina 23

7. Per què la divisió de l’Imperi de Carlemany va ser l’origen del feudalisme?

L'origen del feudalisme es troba a la debilitat dels regnes després de la

desintegració de l'imperi de Carlemany.

• La debilitat dels reis per protegir els seus súbdits

• Les invasions de musulmans, normands i hongaresos en els segles VIII i IX

• Lliurament de propietats agrícoles a canvi de protecció

Per mantenir els seus regnes units els reis van haver de cedir drets i terres als nobles i Església creant un sistema de relacions personals, (feudalisme)

Pàgina 25

4. Quin lloc ocupava el monarca a la societat feudal? Quin origen tenia el seu poder?

El monarca representava el cim de la piràmide feudal. El seu poder emanava de Déu i es consideraven la representació de déu a la Terra.

6. Quina funció essencial tenien els nobles? Com esdevenien cavallers? Quines diferències hi havia entre homes i dones en la societat feudal?

La funció dels nobles que havien estat armats cavallers era defensar el seu territori, per enfrontar-se a altres nobles, o per ajudar el monarca o un altre senyor a qui devien obediència.

Es convertien en cavaller, a través de la cerimònia d'investidura, entre els 18 i 20 anys. A partir d'aquest moment l'honor, la lleialtat i la defensa dels febles es convertien en els seus principis morals.

Les dones es trobaven sotmeses als homes: marit, pare o algun germà.

Pàgina 26

2. Com transcorria la vida quotidiana del senyor i la senyora d’un Castell?

Les activitats quotidianes del noble que habitava el Castell solien ser; inspeccionar a cavall les terres del feu, rebre els vassalls, impartir justícia, recaptar els tributs i els aliments que li lliuraven els serfs, revisar els llocs de guàrdia i l’estat de les armes i entrenar-se per al combat.

Les dones habitualment es quedaven al castell organitzant les feines domèstiques, tenint cura dels fills o cosint i brodant. També solien passejar a cavall pels boscos del voltants acompanyades de guardians. Algunes, s’entretenien amb la lectura o amb la música.

Pàgina 29

2. Explica de quines dues parts constava un feu. Indica també a quina se situava el Castell i a quina hi havia els masos.

El feu constava de dues parts:

• La reserva senyorial o domini estava constituïda per les millors terres, que el senyor es reservada per a ell. Era on solia haver-hi el castell, així com els prats i els boscos propis.

• Els masos eren parcel•les de terra que el senyor lliurava a serfs o pagesos lliures a canvi del pagament d’unes rendes: una part de la collita i treball a les terres de la reserva senyorial. Al feu, hi podia haver algunes parcel•les que eren propietat d’altres pagesos lliures (alous)

3. Com eren les senyories territorial i jurisdiccional?

Senyoria territorial: A més dels drets d’explotació econòmica, el senyor podia dictar ordres, impartir justícia i controlar els serveis (ponts, molins, forns, etc.)

Senyoria jurisdiccional: cobrar impostos per fer-ne ús i imposar tributs.

Pàgina

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com