ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Caso Direccion Estrategica


Enviado por   •  21 de Noviembre de 2011  •  2.382 Palabras (10 Páginas)  •  877 Visitas

Página 1 de 10

Enunciat

PART TEÒRICA

1. El consum d'energia primària previst per 2016 provocarà un creixement notable de les energies renovables, el consum de les quals augmentarà del 7,6% actual al16% en els propers set anys, segons fonts del Ministeri d'Indústria La principal font d'aquestes energies serà l'eòlica terrestre i baixarà lleugerament la hidroelèctrica, encara que continuarà sent la segona font principal. Si en el 2008 un 19,7% de l'energia està generada per renovables, en el 2020 la xifra serà del 41,3%

A partir de la informació anterior, justifica aquest canvi o evolució de la producció i ús d'energies renovables a partir de les dimensions de l'anàlisi PESTEL (1 punt).

L’ anàlisis Pestel ;te aquest factors:

 Política: El més destacat perquè s’ hagi augmentat les energies renovables es que el govern d’ Espanya , te un integrés molt gran per intentar reduir les importacions de combustibles i les emissions de gasos hivernacle (CO2). A més Espanya porta des de l’ any 1990 impulsant aquesta energies, a més Espanya te un gran autonomia regional.

 Economia: Les energies renovables per la part de la economia , crec que una reducció en les emissions de CO2, i una major consum de les energies pot provocar un estalvi en els consumidors finals, que podria provocar un despeses més alta en altres bens i serveis, i per tant repercuteix en tots el factors i donaria més treball per tothom.

 Social: Les energies es troben a la naturalesa o sigui a disposició del homes, i per tant satisfà les necessitats socials diàries amb el seu us diari.

 Tecnologia: Es un punt molt important perquè sense la tecnologia no es podria treure aquesta energia renovable. I la tecnologia tant avançada que existeix.

 Medi ambient: Aquest factor es especialment important , ja que utilitzant les energies no racionalment , hi haurà menys contaminació i el es tradueix com una major salut ambiental, el que comporta una millora de salut i qualitat de vida.

 Legislació: Hi ha una extensa legislació sobre la energia, adjunto un link on e pot trobar les lleis , resolucions etc...

http://www.miliarium.com/Legislacion/Energia/energia.htm#INTERNACIONAL

2.- Posa un exemple d'un districte industrial diferent als que se citen en el temari de l'assignatura, en el qual es posi de manifest la participació dels 4 tipus d'agents que normalment integren un districte industrial (1 punt).

Els agents que el uneixen entre ells son:

- Empreses que es dediquen a la mateixa activitat

- Diversos tipus d’ institucions

- Empreses situades tant en la fase anterior com posterior del cicle complet d’ explotació del producte principal

- Empreses de sectors afins

Poden ser les cooperatives que existeixen a Andalusia de fabricació de Oli , entre elles aporten les seves oliver per poder fabricar entre tots el oli.

3.- Nikles Zenniström fundador de Skype i conseller delegat d'atòmic cerca a emprenedors capaços de crear negocis globals amb models destrossadors. Amb 37 anys va fundar Skype fent-se un buit al mercat digital liderat per mastodonts americans com Google, Twitter o Facebook. En 2006 va ser reconegut per la revista Estafi com una de les persones més influents del món. Ara ha creat un fons d'inversió per a emprenedors amb 165 milions de dòlars. El seu pas per diverses empreses i la creació de d'altres li ha donat la saviesa necessària, la credibilitat i també els recursos financers necessaris per a això.

La proposta d’ Ibrahim i Kelly:

Entrepreneu  Creixement

Professional  Collita , creixement estable

Care- taker  Estabilitat

Visonari  Supervivència

L’ estil del fundador de Skype es Entrepreneur, per tant una direcció estratègica del Creixement, es una líder amb moltes qualitats personals, ja que pren grans riscos i controla el seu propi destí, en aquest cas crear el seu propi negoci , a més d’ aquestes característiques no estem parlant d’una projecte de dimensió petita; si no un projecte amb una gran innovació que ja que ha cobert un buit en el mercat digital. Quan el va crear va detectar perfectament el buit en aquest mercat, i va poder crear el seu pla de negoci Skype.

Poder dir que en Zenniström , a més de crear el seu propi programa , agafa les idees de tercers . I aixó li dona un suport de noves oportunitats que es poden crear o només fer modificacions o materialitzar-les , ja que a vegades el propis creadors no poden afrontar les despeses i o simplement no tenen la capacitat de entrepreneur, com la te ell. Es un altre forma de ser emprenedor. Com es diu un emprenedor es “ Te por, però la por no el paralitza “ , aquesta es un a frase que els defineix molt be.

També son molts autònoms , ja que intentar aclaparar tot el treball ells mateixos. I sobretot hi ha una característica que tenen un passió molt alta amb el treball que realitzen.

4.- Explica què són els takeholders o grups d'interès, així com el paper que juguen en l'acceptabilitat d'una determinada estratègia, posa un exemple de quins podrien ser els interessos de cadascun d'aquests grups (1 punt).

El grup d’ interès, esta constituït per persones, organitzades o no, que tenen un interès per l’ empresa, i que poden demanda qualsevol tema de ella, o que poden veure’s afectat per els seus actes u omissions. Totes les empreses estan quasi obligats a tenir en compte aquest grups d’ interès per actuar en diferents àmbits que es poden generar en les empreses. I si per contra fan omissions a les seves peticions, poden tenir una afectacions greus sobre la imatge i la reputació de l’ empresa, i pot donar lloc a despeses important en la gestió del negoci.

Existeixen diferents grups d’ interès, a cada grup tenen demandes diferents i especifiques a les seves necessitats en l’ empresa:

 Grups Interès Interns de l’ empresa : que son els treballadors i accionistes .

• Per part dels treballadors el més important la remuneració i estabilitats i bones condicions del treball.

• Per part dels

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (14.5 Kb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com