ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Cafè De La Marina


Enviado por   •  29 de Enero de 2014  •  1.302 Palabras (6 Páginas)  •  1.107 Visitas

Página 1 de 6

EL Cafè de la Marina “Josep Maria de Sagarra”

Corrent literari:

El Cafè de la Marina, fou escrit per Josep Maria de Segarra, el seu corrent literari és el Noucentisme, del segle XX, i dintre del Noucentisme està al grup de Teatre, sent la obra més important de Josep Maria en aquest aspecte.

Josep Maria de Sagarra:

Josep Maria de Sagarra i Castellarnau neix aproximadament el 5 de març de 1894 i mor el 27 de setembre de 1961, va ser dramaturg, poeta, periodista, novel•lista i traductor. Nascut en una família de la petita aristocràcia, aviat va destacar com a dramaturg i, des de la dècada dels vint, es va convertir en un dels autors més populars i estimats pel públic català. El Teatre Romea va ser l’escenari en el qual va desenvolupar la major part de l’activitat. Després de la Guerra Civil, va continuar la producció. A més de la seva pròpia obra dramàtica, Josep Maria de Sagarra es va dedicar a la traducció.

-Obres importants:

Cançons de rem i de vela, 1923

Cançons de totes les hores, 1925

El comte Arnau, 1928

La rosa de cristall, 1933

L'Hostal de la Glòria, 1931

El cafè de la Marina, 1933

La Plaça de Sant Joan, 1934

Reina, 1935

Paulina Buxareu, 1919

All i salobre, 1929

Vida privada, 1932

Tema principal:

Un dels temes principals és el masclisme, més tirant cap a les dones que cap als homes. També un tema important és la mala parla dels personatges, ja que s’ho diuen tot sense pensar-s’ho. I finalment un possible tema també és l’avortament secret viscut per la Caterina.

Personatges:

Com a personatge principal tenim la Caterina, i com a secundaris tenim a: el Libori, el Rufí, la Rufina, la Salvadora, la Rosa, el Rafel, el Claudi, el Bernat, el Luard, el Baldiri, el Moreno, el Tià, l'Antonet i el Gallaret, el Valent, la Maria i la Gracieta.

-La Caterina és la filla del Libori, té 25 anys. És un dona molt treballadora, treballa al cafè del seu pare, i manté en secret el seu avortament. És molt sentimental, i viu a un poble petit i ple de males llengües, i després, es veu sotmesa a la voluntat del seu pare, que li destina a casar-se amb un banulenc. Al final de l'obra, la bondat i el dolor que pateix la Caterina es veu premiat amb un amor potent i reconegut.

-El Libori té 60 anys, és el propietari del Cafè de la Marina, és un home tendra, encara que té una materialista i interessada visió de la vida. Ell estima més a la seva filla Rosa que a la Caterina, perquè la Rosa s'assembla més a la seva dona ja morta.

-La Rufina és comercianta de peix, te 40 anys, es la persona que ha posat la mala fama a la Caterina, sempre la crítica. El seu marit és el Rufí, un pescador gandul, de 50 anys, que viu a l'esquena de la Rufina i que sempre està al cafè mentre la seva dona treballa. Aquests dos sempre es barallen.

-La Rosa és la filla petita del Libori, té 19 anys, és una jove divertida que està molt mimada pel seu pare. Ella defensa a la seva germana en alguna de les escenes en què la critiquen. El seu marit és el Rafel, de 25 anys, tots dos treballen a la mar.

-La Salvadora és la veïna del Libori i la mare del Claudi, té 50 anys. És una dona molt comprensiva i bondadosa. És comprensiva amb la Caterina i l'estima, per això se alegrarà molt de que el seu fill hagi decidit casar-se amb ella.

-El Claudi, el fill de la Salvadora té 30 anys, és un home molt dur, mig amargat per l'alcohol i desenganyat amb les dones. És un personatge contradictori.

-El Monsieur Bernat, és un comerciant rossellonès de 50 anys, ric, és pretendent de la Caterina ; al assabentar-se del secret de la seva amada

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.4 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com