ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pac A psicologia del desarrollo II.


Enviado por   •  29 de Septiembre de 2016  •  Apuntes  •  2.518 Palabras (11 Páginas)  •  294 Visitas

Página 1 de 11

ACTIVITAT

Dibuixa la teva caricatura!

OBJECTIU

Potenciar els principals factors que protegeixen davant aquestes malalties: autoestima i satisfacció corporal.

JUSTIFICACIÓ

La imatge corporal que tenim del nostre propi cos no sempre s’adiu amb allò que som realment, sobretot a noies adolescents d’entre 12 i 16 anys, encara que cada vegada més els nois també pateixen trastorns alimentaris com la bulímia i l’anorèxia.

Els canvis corporals propis de l’adolescència, en especial el ràpid increment del pes junt amb els estereotips de la societat, entre d’altres, influeixen tant als adolescents que volen emular aquests canons de bellesa que a vegades no es corresponen a la realitat.

Les conseqüències físiques d’aquests trastorns poden ser des de la pell seca, borrissol a braços, esquena i cara, un lent desenvolupament físic, cabell trencadís fins a problemes bucals. En general, la falta de nutrients fa disminuir les funcions dels òrgans i les defenses, provocant que una petita infecció sigui de molt difícil control, amb risc de ser hospitalitzat, on es pot  presentar complicacions molts greus, fins hi tot la mort, mentre que en noies la interrupció de la menstruació.

DESENVOLUPAMENT

Fer un dibuix en clau d’humor del propi cos, exagerant la mida d’aquelles parts que més amoïnen. A continuació posar adjectius a aquelles parts que agraden i les que no, i per finalitzar un company traçarà pel damunt les mides del cos tal com ell les veu.

AVALUACIO I CONCLUSIÓ

Després de cada intervenció preventiva es realitzarà un qüestionari on els nois i noies han de contestar-lo de manera conjunta i crítica. Els especialistes en prevenció dels trastorns de la conducta alimentària assessoraran in situ als alumnes, contestant els seus dubtes i angoixes.

Si es detecta un possible cas, es derivarà a l’ACAB, per a realitzar un diagnòstic junt amb la família.

ACTIVITAT

Fem esport!

OBJECTIU

Potenciar els vincles afectius entre iguals per a prevenir conductes violentes a l’institut.

JUSTIFICACIÓ

L’agressió física és una conducta impulsada per al desig d’exercir poder sobre algú, per a la qual es val de qualsevol medi, sense importar el mal que s’estigui fent als altres. Si aquest comportament continua, significa que aquests adolescents segurament tindran una vida adulta agressiva i/o delictiva, amb problemes de drogoaddicció i per consegüent, problemes de salut derivats de les drogues, com també fracàs escolar a curt termini.

Les conductes violentes tenen el seu origen en múltiples factors, ja siguin genètics, econòmics, emocionals, etc. Generant un ambient no propici per al desenvolupament harmoniós de la societat en la qual habita la persona. Aquestes conductes se solen mostrar més en nois que en noies, on les víctimes presenten estadis de depressió, baixa autoestima i danys físics de més o menys magnitud.

DESENVOLUPAMENT

Es realitzarà una gimcana en grup petit. Aquesta consistirà en vàries proves esportives, on la cooperació serà fonamental per arribar als objectius.

AVALUACIO I CONCLUSIÓ

Abans de les activitats, s’ha passat un qüestionari on els alumnes valoraven els companys de classe. En acabar, s’ha fet el mateix qüestionari avaluant així els canvis afectius i relacions d’amistat que s’han enfortit en treballar conjuntament per arribar als objectius.

Després de l’aplicació del programa d’activitats de prevenció de conductes violentes en l’àmbit natural dels adolescents, l’institut, es considera que l’estratègia d’intervenció va resultar efectiva, fomentant els vincles d’amistat en l’aula i prevenint així conductes violentes.

ACTIVITAT

No gràcies.

OBJECTIU

Sensibilitzar en els perills del consum de drogues

JUSTIFICACIÓ

Aquesta activitat preventiva va adreçada a centres d’educació ocupacional per a joves d’entre 22 a 30 anys en situació d’exclusió social.

El consum de drogues produeixen greus efectes físics que poden ser de curta durada, de llarga o permanents. Aquests efectes poden variar, depenent de la substància i la freqüència que es consumeixen. Els canvis en el cervell inclouen paranoia, al·lucinacions, agressió i depressió; afectant també a les funcions respiratòries, produint asma, emfisema i càncer o patir cardiopaties entre d’altres. En general, el consum de drogues porta conseqüències en el funcionament normal del nostre sistema nerviós, modificant la manera de fer i pensar de la persona. De fet, l’ús i abús de les drogues, és la principal causa de mort dels joves al nostre país, no sols directament sinó indirectament.

DESENVOLUPAMENT

En grups petits es jugarà a un joc interactiu. Aquest consisteix a posar una fotografia dels joves on aniran veient l’efecte de les drogues en la imatge pròpia, és a dir, el deteriorament físic que produeixen. El joc anirà donant informació addicional sobre el consum d’aquestes substàncies, tals com mites, creences i realitats de les drogues.

AVALUACIÓ I CONCLUSIÓ

Per avaluar aquesta activitat es faran preguntes al grup de joves, discutint de manera crítica i constructiva alguns punts sobre el tema o resoldre entre tot el grup, dubtes.

Abans de concloure aquesta activitat s’han donat a tots els participants uns fulls informatius, on trobaran un número de telèfon per solucionar algun dubte o trobar ajut.

ACTIVITAT

Jo sóc responsable de la meva vida sexual

OBJECTIU

Promoure consciència i responsabilitat sobre la sexualitat i les malalties de transmissió sexual.

JUSTIFICACIÓ

En els darrers anys s’ha vist incrementades les malalties de transmissió sexual en joves.  Segons Craig (2001), que la sida és ja la principal causa de mort entre els homes de vint-i-cinc a quaranta-quatre anys, però la majoria d’aquests tenen la convicció que el contagi d’aquestes només es donen en determinats col·lectius.

L’objectiu d’aquestes activitats és conèixer-se, acceptar-se, viure i expressar la sexualitat de manera natural i sana, perquè la sexualitat forma part de les nostres vides i no es vol reduir la comprensió de la sexualitat a la biologia ni des d’un punt de vista de risc o negatiu, ja que l’educació sexual no es resumeix en aquests últims, sinó com una dimensió molt més extensa.

DESENVOLUPAMENT

Les activitats es divideixen en tres fases, la primera consisteix en què els participants es coneguin i així “trenquin el gel”, abordant temes vinculats amb la sexualitat, el gènere i la diversitat. La segona més divertida amb joguines sexuals. I la tercera dedicada a les malalties de transmissió sexual amb fotografies de pacients reals.

AVALUACIÓ I CONCLUSIÓ

Per avaluar les activitats es preguntarà directament als participants unes preguntes directes d’un qüestionari i aclarir així dubtes que puguin sorgir.

Després d’haver finalitzat les activitats de prevenció per a joves, els participants respondran a un qüestionari. Com que l’educació sexual és un tema molt ampli i diversificat, el grup de professionals enviaran per correu electrònic un altre qüestionari als participants per a saber si s’han sensibilitzat amb el tema treballat i si han pres consciència de la responsabilitat que comporta la sexualitat per a un mateix o per a la parella.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (17.4 Kb)   pdf (153.8 Kb)   docx (21.2 Kb)  
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com