ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

MÒDUL 5 LOGISTICA D’APROVISIONAMENT


Enviado por   •  12 de Octubre de 2020  •  Trabajos  •  810 Palabras (4 Páginas)  •  190 Visitas

Página 1 de 4

[pic 1]          MÒDUL 5  LOGISTICA D’APROVISIONAMENT

TASCA 2                                                                                          

  1. Quins són els principals objectius de l’aprovisionament funcional i de l’aprovisionament operatiu?

Amb l’aprovisionament de servei o funcional es cobreixen totes les necessitats per fer funcionar l’empresa i les necessitats de les persones que hi treballen. L’aprovisionament operatiu, en canvi, integra totes les compres i la gestió de materials, components i productes amb els quals opera l’empresa. En el cas d’una empresa que sigui industrial o fabricant, es tracta dels materials i components necessaris per al seu procés de producció; en el cas d’una empresa distribuïdora, aquest aprovisionament està integrat pel producte ja acabat o final per ser distribuït i venut per tal de satisfer la demanda externa.

L’objectiu principal de la funció d’aprovisionament operatiu és aconseguir l’equilibri entre la demanda i l’oferta dins de la cadena logística de l’empresa mentre que l’objectiu de l’aprovisionament funcional és satisfer les necessitats de l’empresa i no del consumidor final.

  1. Què són els mapes de processos?

Un mapa de processos és un esquema/diagrama gràfic que representa visualment els processos que realitza una empresa o organització. El mapa de processos ens indica els processos de planificació (aquells que ajuden a la gestió administrativa de l'empresa), clau o de negoci (aquells que fan referència a les activitats principal a les que es dedica l'empresa) i de suport (aquelles activitats que permeten la realització dels processos negoci de l’organització).

  1. Són correctes aquests mapes de processos?

Si, excepte el del hotel ja que li fa falta molta informació.

[pic 2][pic 3][pic 4]

Mapa de procesos d’un centre d’ensenyament

[pic 5]

Mapa de procesos d’un hotel

  1. Què és la política d’aprovisionament? Per què la política d’aprovisionament ha de lligar sempre les compres a la demanda i a l’estoc?

Anomenem política d’aprovisionament al conjunt de normes que regulen les compres als proveïdors. Aquesta política ha de donar resposta a què, com, quant, quan, on i a qui comprem.

Per assegurar la màxima rendibilitat operativa per a l’empresa, compres, demanda i estoc han d’anar sempre de la mà. En realitat es tracta d’una cadena de funcions, departaments o unitats interconnectades: Demanda > Estoc > Compres > Producció > Distribució > Comercialització

  1. Quant al pla d’aprovisionament, quins són els 3 factors que condicionen, caracteritzen i determinen l’aprovisionament de qualsevol empresa? Explica com estàn relacionats aquests 3 factors entre ells.

-Demanda. Preveure fluctuacions i canvis de la demanda amb prou antelació, en termes generals determinarà el disseny i l’elaboració dels programes d’aprovisionament.

- Producció. Per garantir les necessitats pròpies de la producció o per mantenir un flux constant de productes al magatzem d’estocs en previsió de possibles puntes de demanda, la consideració de la producció en el programa d’aprovisionament ha de ser especialment curosa.

- Organització i gestió de l’emmagatzematge. Els sistemes d’organització i gestió dels magatzems repercuteixen en la capacitat productiva de l’empresa i, consegüentment, en les possibilitats de satisfacció de la demanda.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)   pdf (221.2 Kb)   docx (172.6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com