ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

DIDÁCTICA


Enviado por   •  16 de Octubre de 2013  •  830 Palabras (4 Páginas)  •  193 Visitas

Página 1 de 4

NOM: CENTRE OBERT INFANTIL EL RAVAL

DADES DE CONTACTE:

C/ Junta de Comerç, 16

08001-El Raval

Barcelona

934432940

comunicacio@casaldelsinfants.org

COL•LECTIU AMB EL QUAL TREBALLA:

El Centre Obert Infantil ofereix un entorn de suport social, preventiu i promocionador per aquells infants i les seves famílies en situacions de vulnerabilitat i risc social.

El seu enfocament és preventiu i integrador en oferir serveis i espais normalitzats (activitats de temps lliure educatiu amb accions de suport a l'escolarització) juntament al treball individualitzat amb aquells nens/es en majors situacions de risc social, en coordinació amb els serveis socials i els tutors de les escoles.

Els destinataris són infants de 3 a 12 anys del barri i les seves famílies, prioritàriament aquells que viuen més dificultats socials, econòmiques o familiars i els que per haver immigrat, es troben en situacions de desavantatge social.

OBJECTIUS:

- Potenciar l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat dels nens/es, així com la seva socialització a partir del lleure.

- Reforçar els processos d'aprenentatge bàsics adquirits a l'escola, per una promoció social dels nens.

- Compensar dèficits socioeducatius per tal de prevenir i intervenir en situacions de risc social i/o d'exclusió.

- Oferir suport a les relacions familiars

HORARI:

16:30h-18:00 berenar i joc lliure

18:00h-19:00 reforç escolar

19h- 20 activitats tallers esports teatre.

ESPAIS:

Capacitat per 190 places. (6 grups de nens, primer grup de 3 a 8 anys, el segon grup de 8-12 i l'últim de 12-16 anys)

Espai d'estudi

Servei d'espai obert

Espai Familiar

Disposem de dos Locals per fer les tasques.

ACTIVITATS:

El Casal Diari

Ofereix un conjunt d'activitats lúdiques, totalment gratuïtes durant el curs escolar. Cobreix la franja horària que va des de la sortida de l'escola fins a les 8 de la tarda i hi participen els nens i nenes que estan inscrits.

Reforç Escolar

Es realitza una hora al dia, tant durant el curs, com durant les vacances d'estiu. Es treballa la lectoescritura, el raonament lògic-matemàtic, les tècniques i hàbits d'estudi, l'aprenentatge i ús de les llengües catalana i espanyola, el coneixement de l'entorn, la utilització de les noves tecnologies, així com la realització de les tasques escolars. Per tal de donar qualitat i coherència al servei de reforç escolar i, en general, al funcionament del Centre Obert Infantil, es realitza un treball en coordinació amb les escoles.

Acompanyament Socioeducatiu

Té com a finalitat reforçar i complementar l'actuació d'altres agents socials i educatius com la família i l'escola, desplegant una sèrie d'accions sòcioeducatives dirigides a aquells nens i les seves famílies, que es troben en situació de risc i/o de desavantatge social recolzant i orientant a l'exercici de les funcions parentals,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.7 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com