ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Razonamiento Moral


Enviado por   •  29 de Marzo de 2013  •  1.049 Palabras (5 Páginas)  •  442 Visitas

Página 1 de 5

Salut, sexualitat i relacions interpersonals en l’adolescència

Curs acadèmic 2012-2013

Professores Nathalie P. Lizeretti i Elena Requena

UNITAT 3. EL DESENVOLUPAMENT INTEL·LECTUA DURANT L’ADOLESCÈNCIA

L’amic ludòpata:

En Miquel té 26 anys i és ludòpata, és a dir,té greus problemes amb el joc, des de fa dos o tres anys. Li agraden tot tipus de jocs: la loteria, la ruleta en el casino, el pòquer i apostar per qualsevol cosa. Però, sobretot, se sent atret per les màquines escurabutxaques. Ha perdut molts diners amb el joc, té als seus pares i germans preocupats, i ha intentat mols cops vèncer aquesta malaltia. Però no pot. Avui mentre juga, està pensant, de nou, que hauria de deixar aquest costum, doncs dins d’uns mesos es casarà amb la Maria, una noia extraordinària, a qui estima molt i per això desitja fer-la feliç.

1. Quin problema hi ha en aquesta situació? Qui o quines persones ho tenen? Quin és exactament el problema de cada un?

2. Quines possibilitats alternatives té en Miquel? Enumera totes les que et vinguin al cap, quantes més millor.

3. Quines conseqüències et sembla que tindria cada una d’aquestes alternatives?

En Joan és un company de treball d’en Miquel i simpatitzen bastant, encara que no acostumen a parlar gaire, per manca de temps. Avui estan menys ocupats i han anat a prendre una beguda després de la feina. La conversa cada cop es va fent més íntima: en Miquel li explica al Joan el seu problema amb el joc i que tots els esforços que ha fet fins el moment per deixar-ho han estat inútils. Li diu que està pensant en intentar-ho de nou, ara que ben aviat es casarà amb la Maria.

En Joan sabia que en Miquel i la Maria estaven sortint i pensaven casar-se. Però no sabia res del problema d’en Miquel amb el joc. Per això li pregunta: “Sap la Maria del teu problema?”. En Miquel respon que no, que s’ha esforçat molt per amagar-li, perquè ella és molt responsable i s’ho podria prendre molt malament. I ell no vol perdre-la. En Joan li insistiex molt en el fet que li ha de dir a la Maria, per tal que li pugui ajudar i perquè sàpiga tota la veritat abans de casar-se. Però en Miquel es nega rotundament. En Joan l’amenaça que si no li explica a la Maria, li ho dirà ell, però en Miquel continua negant-se i prega al Joan que no li digui res.

1. Quin problema hi ha en aquesta situació? Qui o quines persones ho tenen? Quin és exactament el problema de cada un?

2. Quines possibilitats alternatives té en Joan? Enumera totes les que et vinguin al cap, quantes més millor.

3. Quines conseqüències et sembla que tindria cada una d’aquestes alternatives?

En Joan aprecia molt la Maria, a qui coneix des de petita. Li sembla poc honrat, per part d’en Miquel, no dir-li a la seva xicota el problema que té amb el joc. Pensa que ella ha de saber-ho i després fer el que ella cregui que és millor, però que és injust enganyar-la i més en aquest moment que han pres la important decisió de casar-se.

Per això,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com