ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comunicación y atención al cliente (catalán)


Enviado por   •  18 de Abril de 2020  •  Trabajos  •  1.429 Palabras (6 Páginas)  •  130 Visitas

Página 1 de 6

Tasca CAC_unitat 1

1.- Escriu una definició d’empresa diferent a la que apareix a la unitat. 

Entitat en la qual intervenen el capital i el treball com a factors de producció d'activitats industrials o mercantils o per a la prestació de serveis.

2.- Què vol dir l’expressió  “ànim de lucre”? 

L'ànim de lucre és la realització d'un acte o d'una activitat o d'una emprenedoria, és la recerca d'un guany individual, d'un profit, d'un avantatge, d'un superàvit individual.

3.- Explica amb les teves paraules la diferència entre: 

            Eficàcia / Eficiència

  • L'eficàcia és la capacitat per produir l'efecte desitjat o d'anar bé per a determinada cosa.
  • L'eficiència és la capacitat per realitzar o complir adequadament una funció.

            Actitud / Aptitud

  • L'actitud és la manera d'estar algú disposat a comportar-se o obrar.
  • L'aptitud és la capacitat d'una persona o una cosa per a realitzar adequadament certa activitat, funció o servei.

            Comunicació / Informació

  • La comunicació és un procés on l'emissor transmet un missatge al receptor mitjançant un canal i utilitzant símbols que un cop interpretats pel receptor, aquest emet un nou missatge a l'emissor. És per tant un procés bidireccional.
  • La informació és unidireccional, ja que el missatge l'emet l'emissor al receptor sense que el primer conegui la reacció que provoca el missatge en el segon.

4.- A l’hora de classificar les empreses per la seva mida, què s’entén per volum de negocis? I per balanç general anual? 

El volum de negoci és el total d'ingressos rebuts per la realització de totes les transaccions econòmiques realitzades durant un període de temps específic. Consisteix en el valor total dels béns venuts i serveis prestats per l'empresa dins la seva activitat diària i principal.

El balanç general és l'estat financer d'una empresa en un moment determinat. Per poder reflectir aquest estat, el balanç mostra comptablement els actius (el que l’organització posseeix), els passius (els seus deutes) i la diferència entre aquests (el patrimoni net).

5.- Obre el document DIRCE 2017 (Nota de premsa del Directori Central d’Empreses, del INE), i respon les següents qüestions:

a. Dels darrers 10 anys, quin any va registrar el major número d’empreses i quin any el menor? El 2008 va registrar el major número d’empreses i el 2014 el menor.

b.- Quin percentatge d’empreses actives a 1 de gener de 2017 tenien 2 o menys assalariats? el 82,8% tenien dos o menys assalariats.

c.- Quin percentatge suposa el sector comerç? 23%

d.- Quantes empreses del sector comerç hi ha a Balears? 16.565

e.- Quin percentatge de totes les empreses actives de Balears pertanyen al             sector industria?  El 5%

  • Total: 93.067 Empresas actives
  • Industria: 4.580

93.067   =   100 %

4.580      =    x                        

X =  4.580 · 100 =  4,92118581 %[pic 1]

                    93.067

6.- És habitual, quan ens referim a un diari, parlar de mitjà de comunicació. Creus que és correcte? Perquè? 

Sí, un diari és un mitjà de comunicació imprès que permet informar als lectors, amb claredat i veracitat, el que passa al seu voltant. A diferència d'altres mitjans, pot aprofundir més en la informació, abastar més temes, romandre en el temps i en l'espai, ser llegit totes les vegades que es vulgui. A més, sol proporcionar informació diversa als seus lectors.

7.- Llegir l’article “Rumores: un virus letal”, com creus que és possible evitar la rumorología, explica algun cas similar al que s’explica al començament de l’article.

Hi ha una cosa que tots nosaltres podem fer sense gaire esforç per contribuir a generar climes comunicatius sans y evitar la rumorología: abans de fer circular una informació hauríem de preguntar-nos si és raonablement certa i si el fet de circular-la contribuirà positivament a l'organització. 

Jordi estava sorprès pel brillant èxit aconseguit per una botiga del centre de la ciutat, tant que no parava d'augurar problemes de tota mena: no podran aguantar, tenen massa despeses, el mercat es cansarà, etc. un dia va sentir com familiars, relatant les seves activitats del matí, comentaven: "i vam voler passar per la botiga, però hi havia un cartell on posaven que estava tancada". Jordi va agafar el telèfon i va trucar al seu germà per "informar" que la botiga ja havia tancat, "veus com jo tenia raó, que no podria aguantar",  l'únic problema és que Jordi no va prestar la deguda atenció al relat, la botiga estava tancada ... perquè era més de les dues i va tornar a obrir a la tarda, així com en tots els dies laborables des de fa 4 anys que va passar l'incident.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)   pdf (88 Kb)   docx (46 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com